Bez glavobolja, vrtoglavica i loših dana

Bez glavobolja, vrtoglavica i loših dana

“Na prvom pregledu začepljenje je bilo 45% na levoj i 20% na desnoj karotidi. Posle terapijske doze Cordiphyt-a, holesterolskog plaka u krvnim sudovima skoro da nije ni bilo”

 

Još pre četrdeset godina Ljiljana Stojković sa Rdunika osetila je prve neprijatne simptome bolesti. Radila je kao kuvarica i često joj se, kaže, dešavalo dešavalo da se oseća veoma loše - znoj bi joj toliko oblio lice i glavu da joj je kosa bila mokra kao da ju je oprala.

Kad god bih u takvom stanju odlazila kod lekara, on bi mi davao injekciju i kriza je prolazila. Visok pritisak od 160 sa 100 tumačio je mojim strahom: “Uplašila si se Ljiljana, zato ti je pritisak visok”, govorio mi je. Godine su prolazile i ja sam se skoro pomirila sa situacijom dok mi jednom prilikom doktorka iz Beograda, koja ima vikendicu blizu moje kuće, nije predložila da dodjem u Beograd na specijalistički pregled - priča naša sagovornica.

Kardiolog u KBC Zvezdara gospodji Stojković je dijagnostikovao začepljenje obe karotide. Leva je bila začepljena 45% a desna 20%. Prepisao je lek koji pila ujutru i uveče predložio joj je kontrole jednom godišnje i konstatovao da bi , ukoliko bi se začepljenje povećavalo, operacija bila neizbežna.

Pridržavala sam se svih uputstva lekara, ali su mi tih dana pod ruku došle i biljne kapi Cordiphyt za čišćenje srca i krvnih sudova od krečno-holesterolskog plaka koji se taloži u krvnim sudovima i dovodi do zakrčenja u vratu, srednjem uhu i očima, što je što je pogubno za organizam - konstatuje Ljiljana.
Dva puta dnevno gospodja Stojković koristila je Cordiphyt uz čaj od hajdučke trave. Pila ga je u podne, kada se srce čisti i u osam uveče kada se čiste krvni sudovi.

Posle samo petnaest dana otišla sam na pregled kod endokrinologa u Gornjem Milanovcu sa svim lekarskim nalazima iz Beograda. Bio je iznenadjen kada je konstatovao da se začepljenje smanjilo za 10%, i to na obe karotide. Na levoj je sada izmereno oko 30%, dok je na desnoj bilo oko 15% - kaže gospodja Stojković.
Pošto su se biljne kapi Cordiphyt pokazale kao vrlo efikasne, Ljiljana je, kad god bi joj se ukazala prilika, pila po bočicu. Ovog leta ona je, po prvi put, popila osam bočica, što je udarna terapijska doza.

Kada sam otišla na kontrolu, lekar je bio toliko iznenadjen da se zamalo nisam srušila od straha: “Ljiljana šta si uradila?!”, pitao me je.

“Šta ste mi sad našli?”, odgovorila sam uplašeno.
“Naprotiv, ništa nisam našao. Karotide ti više nisu začepljene. Holesterolskog plaka skoro da nema. U levoj ga nema ni 10%, dok je desna potpuno čista”, rekao mi je.

Tada je Ljiljana doktoru rekla šta koristi i on se složio da treba da nastavi da pije te čudesne biljne kapi radi preventive.

Više nemam nikakvih loših simptoma. Nemam glavobolje, vrtoglavice, loše dane. Najzad živim kao pre petnaest godina, kada sam bila potpuno zdrava žena - konstatuje gospodja Stojković.