Od uputa za amputaciju do zdrave noge

Od uputa za amputaciju do zdrave noge

Adam Djukić, penzioner iz Beograda, bolovao je od gangrene stopala, ali je uz koren gaveza, cvet nevena, list bokvice, kantariona, grčkoog semena i petrovca uspeo da se oslobodi teških muka.

Kada je primetio ranu na palcu i delu stopala, 65-godišnji penzioner iz Beograda, veoma se uznemirio. Iako dijabetes od koga boluje već godinama drži pod kontrolom i šećer mu ne prelazi normalne vrednosti, ova teška bolest očigledno je ostavila posledice.

Kada sam video da je i gnoj iz rane počeo da izlazi, znao sam da nije dobro. Otišao sam u KBC Banjica gde su mi dali uput za Gradsku bolnicu na Zvezdari, jer ona ima hiperbaričnu komoru. Hitno sam operisan i amputiran mi je palac i deo stopala.
- konstatuje naš sagovornik.

Ipak, to nije kraj muka gospodina Djukića, Rana i dalje nije mogla da zaraste. Lekar kod koga je išao na stalne kontrole predložio je i napisao uput za amputaciju celog stopala, jer je čak i kost iz rane počela da viri. - Rekao sam doktoru da nisam spreman ni fizički, ni psihički na novu operaciju. Dok sam boravio u bolnici, nagledao sam se strašnih sudbina ljudi, kojima je i nakon amputacije prsta gangrena nastavila da razara telo. Mnogi su imali i po nekoliko operacija, prvo prst, zatim deo stopala, nekima je čak i cela potkolenica morala da bude amputirana. Uprkos naporima da se obuzda, bolest je uzimala danak i ljudi su ubrzo umirali. Nisam želeo da doživim sudbinu tih nesrećnika
- kaže ovaj penzionisani radnik službe bezbednosti.

Na svoju inicijativu, gospodin Djukić je odložio operaciju i počeo da maže biljni melem Weedaran, napravljen od korena gaveza, cveta nevena, lista bokvice, herbe kantariona, cveta hajdučice, grčkog semena i herbe petrovca. Kako su mi proizvodjači rekli Djukiću, ovaj melem može da regeneriše tkiva kod dekubitusa, gangrene, ulkusa i psorijaze i sadrži sve četiri prirodne supstance koje regenerišu.

Počeo sam na rane da stavljam gazu na koju je nanet melem, i evo sada, posle nekoliko meseci, od rane je ostala samo rupica veličine uboda igle. Moj doktor nije mogao da veruje. Gledao je naizmenično u nalaz koji je napravljen onda kada mi je napisao uput za operaciju i u moju nogu, i konstatovao da je napredak neobjašnjiv - priča ovaj hrabar čovek.

Kada je rana gospodina Djukića počela da zarasta, i boja mesa više nije bila crna, kada je koža počela da se obnavlja i poprima zdrav izgled, to mu je dalo snagu i nadu da, ću uspeti da sačuvam stopalo, što se i dogodilo.

Pored melema Weedaran pio sam i biljne kapi Cordiphyt koje se sastoje od lista matičnjaka, cveta hajdučke trave, ploda gloga, lista ruzmarina, breze i bele imele, a napravljene su za čišćenje srca i krvnih sudova od krečno-holesterolskog plaka koji se taloži u krvnim sudovima - dodaje Djukić i nastavlja:

Pošto imam ugradjena tri stenta, teško sam se peo uz stepenice, ali posle popijene četiri bočice kapi Cordiphyt-a ništa mi više ne zaustavlja dah. Dva puta dnevno koristim ove biljne kapi uz čaj od hajdučke trave. Pijem ih u podne, kada se srce čisti, i u osam uveče, kada se čiste krvni sudovi. Mislim da mi je, pored Weedaran-a, Cordiphyt pomogao kod saniranja gangrenoznih rana i srčanih tegoba. Sada živim normalno, vozim unuke u školu, krećem se bez problema i bolova.